Friday, September 11, 2009

Να δωσει η AGB αποτέλεσμα, και όχι οι κάλπες

«Παλαίμαχο» μοντέλο Τσιντικίδου, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ανατολάκης, παρά λίγο Ψινάκης και λοιπές ψευτο-σταριλίδικες δυνάμεις. Με πρωταγωνιστή το Γ. Καρατζαφέρη, η προεκλογική εκστρατεία γίνεται περισσότερο αρμοδιότητας του δελτίου «ειδήσεων» του Star, παρά αυτού του Mega.

Με άλλα λόγια, η AGB μπορεί να δώσει μια πολύ καλή πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος, πιο ασφαλή από αυτή που έδωσαν ορισμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων στις ευρωεκλογές. Οι πολιτικοί που ακολουθούν αυτές τις πρακτικές, είναι ολοφάνερο ότι αυτο-ακυρώνονται, όπως είναι προφανές ότι δεν τους πολϋενδιαφέρει.

Λίγο-πολύ η εκλογική προσπάθεια των περισσοτέρων και η πολιτική καριέρα στη συνέχεια, έχουν γίνει ρωσική ρουλέτα. Όλες οι τηλεοπτικές πρακτικές μαζί, δεν μπορούν να κάνουν ανάσχεση του γεγονότος, ότι οι ψηφοφόροι, είτε βλέπουν Star, είτε Mega, αλλάζουν ολοένα και πιο συχνά προτιμήσεις.

Όταν μπουν νεώτεροι πολιτικοί στο προσκήνιο, αυτοί δεν θα έχουν τόσο άγχος, να χρησιμοποιούν μόνο ευκαιριακές τεχνικές...

2 comments:

Anonymous said...

Οι δημοσιογράφοι έχοντας στα χέρια τους την εξουσία ψάχνουν άβουλα πιόνια για να αναστήσουν τον Γάμο του παρεξηγημένου Καραγκιόζη στη Βουλή.
Για να μπορέσουν να πουλήσουν ακριβά τον εαυτό τους ψάχνουν Θύματα για να ζουν ως θήτες στις πολυτελείς βίλες και στα πανάκριβα θέρετρα .
Ζήτω στην Ελλάδα που μπορεί να ανασάνει ακόμα με αυτούς τους Εφιάλτες
Γιώργος Κέρκυρα

Στάθης Χαϊκάλης said...

@Γιώργος,
για τη μετατροπή της πολιτικής σε reality show , μέσω φαινομένων Ψινάκη, την ευθύνη έχουν κυρίως ορισμένοι πολιτικοί παράγοντες. Μην τα ρίχνουμε όλα στους ανθρώπους των media