Thursday, October 01, 2009

Σχετικά με την Ά. Νταλάρα στο internet

Κάποια φορτισμένα σημειώματα στο Twitter, με οδήγησαν στο να δω την διαδικτυακή παρουσία της κυρίας Άννας Νταλάρα, υποψηφίας βουλευτού στη Β’ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ. Είναι πλούσια παρουσία, με blog, Twitter, YouTube, Flickr.

Η αξιοποίηση των social media από την κυρία Νταλάρα, είναι μακράν η πιο ευρεία από όλους τους υποψηφίους που εκτίθενται για πρώτη φορά. Σε ποσότητα ανταγωνίζεται και πολιτικούς που ασχολούνται με την online επικοινωνία πάνω από δύο χρόνια, συμπτωματικά είναι δύο γυναίκες, Ντόρα Μπακογιάννη και Άννα Διαμαντοπούλου (να μην ξεχάσουμε τον Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος, όμως, ως συγγραφέας και άνθρωπος του λόγου, είναι μια κατηγορία μόνος του).

Σημαντική επεξήγηση: να τονισθεί ότι η οποιαδήποτε σύγκριση είναι τελείως σχηματική, γιατί ο καθένας από αυτούς τους πολιτικούς έχει τη δική του προσωπικότητα στο internet, που όχι μόνο πηγάζει από την ανθρώπινη/πολιτική προσωπικότητα, αλλά και από την ανάγκη των social media για αποχρώσεις, αποκλίσεις, συνθέσεις, πολυεπίπεδη παρουσία.

Πριν τις εκλογές, το μόνο που έχει αξία είναι να προσεχθεί η διαδικτυακή παρουσία της κυρίας Νταλάρα, γιατί δημιουργεί νέα δεδομένα για την συνολική καμπάνια των πολιτικών. Θεωρώ πολύ πιθανόν ότι η επιλογή της καμπάνιας της κυρίας Νταλάρας να τοποθετηθεί με τον συγκεκριμένο τρόπο στο internet, θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης, case study για πολιτικούς.

Με την ευκαιρία να μεταφέρω, όπως μου το ζήτησε, ο γνωστός δικηγόρος Βασ. Σωτηρόπουλος, τα ερωτήματα που υπέβαλε στο blog της κυρίας Νταλάρα.

4 comments:

DrTeddy said...

Με προλάβατε... ετοίμαζα ένα post με θέμα ιστοσελίδες υποψηφίων και συμφωνώ απόλυτα με όσα λέτε.
Με μια επισήμανση (έγραψα κάτι σχετικό στο δικό μου blog): εύχομαι τέτοιου είδους διαδικτυακές παρουσίες να συνεχίσουν και μετά τις εκλογές και να μην αποτελέσουν απλά φούσκες που έχουν σαν στόχο την "προσέγγιση των νέων" και κατ' επέκταση τη συλλογή ψήφων...

Στάθης Χαϊκάλης said...

@Dr Teddy, είναι βέβαιο ότι οι σκέψεις σας εμπλουτίζουν το σχετικό διάλογο, παροτρύνω να δει κάποιος τη συμβολή σας http://www.drteddy.gr/?p=1650

apotso said...

Να ευχαριστήσω εκ μέρους της κυρίας Νταλάρα, αλλά και των εθελοντών συνεργατών της για το σχόλιο σας.
Με την ευκαιρία είναι χρήσιμο να ξεκαθαρίσω ότι πρόθεση της είναι να συνεχιστεί και να ενδυναμωθεί η παρουσία στα social media & networks με επικαιροποίηση της προσπάθειας, στο νέο ρόλο της ως βουλευτού της Β’ Αθήνας για το ΠΑΣΟΚ πλέον.
Θα υπάρξει βέβαια μια μετάπτωση που οφείλετε στις φυσικές διαδικασίες μέχρι την ανάθεση των καθηκόντων των βουλευτών στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι με την καθοδήγηση της θα πετύχουμε να ενεργοποιήσουμε ένα νέο project που θα είναι αμοιβαία αποτελεσματικό και αποδοτικό για αυτήν και τους επισκέπτες του.
Και πάλι σας ευχαριστούμε για το σχόλιο σας

Στάθης Χαϊκάλης said...

@apotso,
η κυρία Νταλάρα είχε συνήθως την αποδοχή των κλασσικών media, ενώ συνάντησε κριτικη στα social media. Αφού ειπωθούν συγχαρητήρια για την εκλογή της, να σημειώσω ότι η καλύτερη απάντηση στους επικριτές της θα είναι η συνέχιση της παρουσίας στο Internet. Πολύ περισσότερο, μια τέτοια δράση, θα είναι ουσιαστικό στοιχείο του κοινοβουλευτικού της έργου και θα την διαφοροποιήσει από τους παραδοσιακούς βουλευτές, οι οποίοι δεν έχουν σπουδαία πράγματα μοιραστούν με την κοινωνία, ούτε επιζητούν το διάλογο.
Καλή επιτυχία