Thursday, December 03, 2009

"Kύριε Λοβέρδο, σας τιμώ και σας ηχογραφώ"!!!

Καταπληκτική η ατάκα του επικεφαλής Συλλόγου Αναπήρων, του κ. Βαφειαδη στην εκπομπή των Γ. Κύρτσου-Γ. Σταματόπουλου (Flash). Ο κ. Βαφειάδης αναφερόταν σε υπηρεσία ΙΚΑ για αναπήρους, η οποία δεν έχει ασανσέρ, αλλά και στο γεγονός ότι το ΙΚΑ εξετάζει κάθε χρόνο άτομα που τους λείπουν τα άκρα, για να επιβεβαιώσει ότι εξακολουθούν να είναι ανάπηροι.

Ο υπουργός Εργασίας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή και είπε ότι το θέμα έχει λυθεί σε δύο μήνες. Ο κ. Βαφειάδης απάντησε ότι τα ίδια έλεγε το 2005 ο τότε υφυπουργός Μάκης Γιακουμάτος, αλλά δεν έγινε τίποτε. Ο κ. Λοβέρδος επέμεινε ότι αυτός θα τα καταφέρει. Ο κ. Βαφειάδης κατέληξε λέγοντας "κ. Λοβέρδο, σας τιμώ και σας ηχογραφώ".

Τι τύχη θα έχει ο κ. Λοβέρδος; Θα δώσει μια εντολή, στην οποία θα αντιδράσει κάποιος παράγων των δημοσίων υπηρεσιών, που θα έχει στενές σχέσεις με κάποιον ισχυρό βουλευτή της Β' Αθηνών. Ο υπουργός, στην ουσία, δεν θα μπορεί να επιβάλει την εντολή του, καθώς δεν μπορεί ούτε να μεταθέσει, ούτε να επιβάλει άλλη διοικητική ποινή. Και έτσι, ο κ. Βαφειάδης σε λίγο καιρό, θα έχει την δυνατότητα να παίξει την κασέτα με τις υποσχέσεις που δεν κατέφερε να τηρήσει ο κ. Λοβέρδος ή κάποιος άλλος υπουργός.

Ναι, η Ελλάδα έχει πολλούς decision makers, που δεν μπορουν να διαχειριστούν την εφαρμογή αυτών που αποφασίζουν. Γιατί υπάρχουν πολλά κέντρα εξουσίας και επειδή αρκετοί decision makers εχουν ήδη εκχωρήσει σεβαστό μέρος της ισχύος που θα έπρεπε να διατηρούν.

Υ.Γ.: Προφανώς τα παραπάνω δεν αφορούν προσωπικά τον κ. Α. Λοβέρδο.

*photo via flickr*

1 comment:

Anonymous said...

τσάμπα τον ηχογράφησε το Λοβέρδο, ο κ. Βαφειάδης. Ούτε σε δύο μήνες, ούτε σε δύο χρόνια δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα. Ο Λοβέρδος θα εξαντληθεί σε δηλώσεις και τηλεοπτικά παράθυρα.