Monday, March 26, 2007

«Ευχαριστούμε τα λαμόγια της Εθνικής Ελλάδος…»

Αναγνώστης του blog, μου έστειλε το ακόλουθο σημείωμα:

«Νοιώθω την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε εκείνα τα λαμόγια, που έφεραν σε αυτή την κατάντια την Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου. Μιλάω για κάτι Γκαγκάτσηδες, κάτι Τοπαλίδηδες, που πήραν την επιτυχία του Euro, στην Πορτογαλία το 2004, την εξαργύρωσαν και την κατάντησαν σε αυτό που είδαμε: στον διασυρμό από την Εθνική Τουρκίας.

Τους ευχαριστώ και δεν είναι σχήμα λόγου. Επειδή το blog σου, έχει σκοπό να ανακαλύπτει θετικά στοιχεία, θεωρώ ότι το ντροπιαστικό 1-4 από την Εθνική Τουρκίας, θα δώσει να καταλάβουν πολλοί Έλληνες, τι ρόλο παίζουν κάποια λαμόγια, που στο όνομα της Ελλάδας και των επιτυχιών, μετατρέπουν τα πάντα σε business. Επειδή μάλιστα είναι ανίκανοι και βαθύτατα διεφθαρμένοι, το αποτέλεσμα είναι οικτρό.

Υπάρχουν αρκετοί Έλληνες, που μέσα από τέτοια στραπάτσα, θα αντιληφθούν ότι η χώρα δεν μπορεί να αφήνει τις τύχες της σε αρπακτικά που βρέθηκαν να κρατάνε μια θέση. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική στην οικονομία, στον τουρισμό, στην εκπαίδευση, στο ποδόσφαιρο, στα άλλα σπορ. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αποκαλυφθούν διάφοροι ατάλαντοι τσαρλατάνοι, που κρατάνε πόστα, κερδίζουν προνόμια και υποβαθμίζουν τη θέση της χώρας.

Χρειαζόμαστε καινούργια πρόσωπα, που να πονάνε τη δουλειά τους, έχουν όρεξη να μασήσουν σίδερα και δεν κοιτάζουν μόνο να ξεσκίσουν τα ταμεία. Η χώρα διαθέτει τέτοια άτομα, που για την ώρα είναι στην απέξω. Οι κλίκες, οι οικογένειες, οι διαπλεκόμενοι, τους φράζουν το δρόμο, γιατί βάζουν τους άχρηστους που έχουν στην αυλή τους.

Ευχαριστώ τους Γκαγκάτσηδες και τους Τοπαλίδηδες... Έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πώς κατεβαίνει η στάθμη της χώρας και πώς διασύρονται οι αγαθότερες των προθέσεων...

ΥΓ. Όσο για τον Ρεχάγκελ, αυτός μπορεί να είναι ξεροκέφαλος και κλεισμένος στον κόσμο του, αλλά δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Του έχουν δώσει ένα χρυσό συμβόλαιο, για να τους αφήνει να κάνουν τις κομπίνες τους. Κρίμα, γιατί θα μπορούσε η γερμανική ευθύτητα να έχει διαφυλάξει κάτι από την αξιοπρέπεια του γερο-Οτο».

6 comments:

Anonymous said...

Είναι ανόητοι όσοι συνδέουν την τύχη της χώρας με την πορεία του ποδοσφαίρου... Είναι αφελείς όσοι πιστεύουν ότι οι αλητείες του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν επηρεάζουν την εικόνα της Ελλάδας.

Anonymous said...

Τον Γκαγκάτση γιούχαρε 100.000 κόσμος στο Παναθηναϊκό Στάδιο λίγο μετά τoν θρίαμβο της Πορτογαλίας και δεν ίδρωσε το αυτί του… Βδέλλα που έχει κολλήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά δεν φταίει αυτός. Φταίμε όλοι εμείς που τον ανεχόμαστε

Anonymous said...

Ναι ωραία απαιτούμε από προπονητή και αθλητές, αλλά είδαμε και τα λαμόγια της κερκίδας...ευρωπαϊκότατη και πολιτισμένη συμπεριφορά. Ντροπή που δώσαμε την ευκαιρία σοτυς Τούρκους όχι μόνο να διαπρέψουν αγωνιστικώς, αλλά να αναδειχθούν και σε άρχοντες σθένους και σεβασμού παρά τις αλητείες των δικών μας ανθρώπων. Μπράβο μας!

Anonymous said...

Το Euro του 2004 εξελίχθηκε σε αρπαχτή και πεδίο άσκησης δημ. σχέσεων παραγόντων, δημοσιογράφων αλλά και (ορισμένων) παικτών…
Χάσαμε μια μοναδική ευκαιρία να μεταμορφώσουμε το άθλιο ελληνικό ποδόσφαιρο, να θέσουμε τις σωστές βάσεις για την ανάπτυξη των αθλητών μας, των ομάδων μας αλλά και των φιλάθλων μας στα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Επιλέξαμε την οπισθοδρόμηση και σήμερα δρέπουμε απλώς τους καρπούς των επιλογών μας.

Anonymous said...

Οι Έλληνες φίλαθλοι αντιδρούν όπως έχουν μάθει τόσα χρόνια να φέρονται στους συλλόγους τους. Αποθεώνουν στις νίκες, βρίζουν στις ήττες. Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζουν και την Εθνική

Anonymous said...

Πως θα αντιμετωπισεί αυτή η ήττα στο βιβλίο της 6ης Δημοτικού του 2190? Να αρχίσουμε τη συζήτηση από σήμερα προκειμένου να μην αναπτύξουμε φοβικά σύνδρομα στα παιδιά μας και να μην τα κάνουμε ηττοπαθή.