Tuesday, March 27, 2007

ΔΕΗ, τo πείραμα Π. Αθανασόπουλου συνεχίζεται

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος συνεχίζει την προσπάθειά του, που μπορεί να ανεβάσει τον πήχη της διοίκησης των (πρώην και νυν) ΔΕΚΟ πιο ψηλά. Μέχρι το επίπεδο του διευθυντή έχει επιβάλει την επικοινωνία μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο (e-mail). Η ΔΕΗ έχει διαθέσει ηλεκτρονικές ατζέντες (PDA) στους διευθυντές, ώστε να μπορούν να εφαρμόζουν αυτή την νέα μορφή επικοινωνίας. Οι διευθυντές με τη σειρά τους έχουν αναλάβει να προωθήσουν αντίστοιχες μορφές επικοινωνίας μέχρι δύο επίπεδα κάτω από το δικό τους.

Η εγκύκλιος του κ. Αθανασόπουλου που αναφερόταν στις παρεμβάσεις εξωτερικών παραγόντων στα της διοίκησης, μπορεί να προκάλεσε σχόλια -κυρίως από πολιτικούς- αλλά στο εσωτερικό είχε θετική επίδραση. Πολλοί προϊστάμενοι τμημάτων της ΔΕΗ υποστήριζαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους, επειδή αρκετοί εργαζόμενοι επικαλούνταν υψηλά «πρόσωπα» για να αποφεύγουν την εργασία και τις ευθύνες.

Η σκανδαλολογία για τη μονάδα του Αλιβερίου οδήγησε την διοίκηση της ΔΕΗ να ορίσει επιτροπή ενστάσεων του διαγωνισμού στην οποία ανέλαβε πρόεδρος ο κ. Αθανασόπουλος.

Ο διευθύνων της ΔΕΗ προωθεί την οργάνωση σεμιναρίων με την μετάκληση ειδικών από το εξωτερικό, με βάση και την εμπειρία του από τη διοίκηση της Toyota. Οι πληροφορίες που αναφέρω σε αυτό το σημείωμα προέρχονται από στελέχη της Επιχείρησης, που έχουν απηυδήσει από τη στασιμότητα των τελευταίων χρόνων. Η στάση του κ. Αθανασόπουλου έχει διαψεύσει όσους φοβόντουσαν μήπως βρεθεί «έξω από τα νερά» του, καθώς η ΔΕΗ δεν έχει σχέση με την οργάνωση και την ευλαβική τήρηση των διαδικασιών που τηρείται στην Toyota. Ωστόσο ο διευθύνων έχει φιλοδοξίες και όρεξη, την ίδια στιγμή που πολλές άλλες επιχειρήσεις στις οποίες κύριος μέτοχος είναι το κράτος, η κατάσταση δείχνει στασιμότητα.

6 comments:

Anonymous said...

Διαβλέπω μια τάση αυτοκριτικής σε σχέση με ένα παλαιότερό σας σημείωμα 'Ο Π. Αθανασόπουλος δεν είναι Π. Βουρλούμης'

Anonymous said...

Οι συνδικαλιστές και οι κομματικές νομεκλατούρες θα τον φάνε γρήγορα... Εκτός και αν κάνει την μεγάλη έκπληξ... Είμαστε μαζί του...

Anonymous said...

Οι πασόκοι συνδικαλιστές είναι χειρότεροι από τους γαλάζιους manager...

Anonymous said...

Ωραια τωρα οι Διευθυντές θα έχουν και PDAs (θα πληρωθούν με την αύξηση του 5% στα νυχτερινα τιμολόγια;). Αλλο ένα παιχνιδάκι αν ξέρουν να το χρησιμοποιήσουν και αυτό. Αυτό ήταν το πρόβλημα; Μήπως θα έπρεπε να ξεκινήσουμε απο την αλλαγή στην κουλτούρα της εταιρέιας και των υπαλλήλων; Δεν ακούσαμε κάτι για αξιολογήσεις, change management, αυξηση αποδοτικότητας και ανταγωνιστικότητας

Anonymous said...

Θα συμφωνήσω με τον δεητζή! Αυτό στην ποδοσφαιρική διάλεκτο λέγεται "γαργάρα" - ενίοτε δε και "κωλοτούμπα"!

Anonymous said...

Ας μην κρυβόνται καποιοι πίσω απο τα λεγόμενα τους.(εννοοω τους συνδικαλιστές)Αυτοι ειναι που θελουν εθελουσια εξοδο και κανουν τους κινεζους.Τι παιγνιδια παιζονται αραγε στην πλατη ολων μας?