Tuesday, August 28, 2007

Εθελοντισμός που "καίγεται" για πλάκα...


Έχει ανατεθεί σε ένα σύστημα Προσκόπων μιας πυρόπληκτης περιοχής να κάνει βάρδιες σε μια ομάδα αλσυλίων. Τα παιδιά και οι γονείς τους ανταποκρίθηκαν με πολύ διάθεση. Ωστόσο, εάν κάποιος διαπιστώσει το ξεκίνημα μιας φωτιάς, δεν ξέρει πού να πάρει τηλέφωνο. Δεν τον έχουν ενημερώσει ποια υπηρεσία είναι υπεύθυνη για τον συντονισμό σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Οι πρόσκοποι, οι οδηγοί και οι γονείς τους, όπως και άλλοι φορείς εθελοντισμού, πηγαίνουν τις μέρες, τις νύχτες και κάνουν σκοπιές. Γιατί όλη αυτή η διάθεση μένει αναξιοποίητη; Κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στους υποτιθέμενους υπεύθυνους της διοίκησης και του κράτους ότι ο καθένας τους και όλοι μαζί έχουν ευθύνη για τον συντονισμό και την ύπαρξη ενός συγκεκριμένου σχεδίου διαχείρισης κρίσεων.

Μπράβο στους προσκόπους, στους οδηγούς, σε κάθε εθελοντή… Η όρεξή τους και η ανυστερόβουλη προσφορά τους θα φέρει την πίεση, ώστε να γίνουν πιο υπεύθυνοι οι κάθε λογής "επαγγελματίες".

5 comments:

DPurpler said...

Καλός ο εθελοντισμός, σε περιπτώσεις μίας πολύ μεγάλης ανειλημένης υποχρέωσης όπως οι Ολυμπιακοί.

Αλλά στα καθημερινά πράγματα, θεωρώ ότι καλύπτει δωρεάν αδυναμίες της Πολιτείας.

ανεστης said...

Όπως βλέπεις Στάθη, απο το πιο πάνω σχόλιο, οι Έλληνες προτιμούμε να παπαγαλίζουμε θεωρητικούρες ακόμα και όταν η καταστροφή αγγίζει το σπίτι μας

DPurpler said...

Με ένα σχόλιο 4 γραμμών κύριε Ανέστη βγάλατε το συμπέρασμα ότι θεωριτικολογώ;
Απλά βλέπω την έννοια εθελοντισμός όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό και μου φαίνεται πολύ ενοχλιτικό. Δεν μπορούν όλα να δουλεύουν με εθελοντές! Επαγγελματίες και τεχνοκράτες χρειαζόμαστε σε κρίσιμα πόστα και όχι ενθουσιώδεις ερασιτέχνες.

Ελπίζω να ξεκαθάρισα λίγο τις απόψεις μου.

Φιλικά.

DPurpler said...

...και τώρα βουρ για την πορεία, να πούμε ακόμα μερικές θεωρείες με τους άλλους αργόσχολους εκεί...
:)

Anonymous said...

Πιστεύω μετά την τόσο κριτική ενασχόληση, αναφορικά με τη τεράστια τραγωδία του τόπου,να έσπευσες τουλάχιστον, ως ευκατάστατος επιχειρηματίας, να καταθέσεις τον οβολό σου στο λογαριασμό στήριξης πυροπαθών