Monday, November 12, 2007

Το «τσουνάμι» του Facebook «σκάει» πάνω μου, πάνω σου...


Κάθε μέρα δέχομαι περί τις πέντε προσκλήσεις να γραφτώ σε κάποια network ενός προσώπου –ο μέσος όρος είναι τέσσερις για το Facebook, μια για το LinkedIn. Ανταποκρίνομαι και θεωρώ ότι οι προσκλήσεις αυτές έχουν ουσία και προοπτική. Κάτι από τη χαμένη μας κοινωνικότητα… Αλλά, και κάτι από τα νιάτα που θέλουμε να διατηρήσουμε, αφού η ικανότητα να κάνεις καινούργιους φίλους συναντάται κυρίως σε νεαρές ηλικίες. Στις μεγαλύτερες, τα πράγματα είναι συνήθως παγιωμένα, έως και παγωμένα...

Για τις παρενέργειες του Facebook έχω αναφερθεί, συνήθως αντιγράφοντας κείμενα του Economist, άντε και post του Γ. Καραμανώλη… Υπάρχουν και δύσκολες πλευρές και flaws και παρενέργειες… Ωστόσο, ο καθένας μας μπορεί να κρατήσει πολλά θετικά από το «τσουνάμι» του Facebook. Τα αρνητικά ας τα κρατήσουν αυτοί που επενδύουν οικονομικά σε αυτό –αρκετοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η χρηματοοικονομική αποτίμησή τους είναι εξαιρετικά υπερτιμημένη.

(Η φώτο είναι από το flickr)

1 comment:

Anonymous said...

To facebook είναι η μεγαλύτερη επανάσταση της επικοινωνίας, μετά το ίδιο το Ιντερνετ. Ρωτείστε 20.000 έλληνες που είναι 'μέσα'.