Tuesday, November 27, 2007

O Λάκης Λαζόπουλος διασκεδάσει ή επηρεάζει;


Μια ριζοσπαστική προσέγγιση θα ήταν ότι ένας Έλληνας blogger, που δεν είναι μεταξύ των stars (π.χ., «Πιτσιρίκος», κλπ), αλλά λίγο παρακάτω σε επισκεψιμότητα, έχει δύναμη επιρροής συγκρίσιμη με αυτήν του Λάκη Λαζόπουλου, που κάθε εβδομάδα τον βλέπουν πάνω από 2 εκατομμύρια τηλεθεατές…

Το υλικό για να στηρίξει μια τέτοια υπόθεση είναι ο Λαζόπουλος, ενώ κάποτε δημιουργούσε και έπαιρνε το ρίσκο της πρωτότυπης προσέγγισης, τώρα πλέον λέει στο κοινό του αυτό που (το κοινό) θέλει να ακούσει με τρόπο διασκεδαστικό.

Δεν σας κρύβω ότι θέλω να διαθέσω χρόνο για κάποια post που έχουν σχέση με τα καινούργια κανάλια επικοινωνίας στην κοινωνία, τις υπό διαμόρφωση διαδικασίες συζήτησης και διαλόγου (conversation, dialogue and debate) και τις εφαρμογές τους στην κοινωνία και την αγορά.

Για τα θέματα του Λαζόπουλου τα έχουν γράψει –πολύ καλύτερα απ’ όσο θα τα κατάφερνα εγώ- ο Ανέστης και ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος, ο εκδότης της εφημερίδας LiFO. Τους γνωρίζω καλά και τους δύο (με τον Τσαγκαρουσιάνο συνυπήρξαμε επί 12 χρόνια συμμαθητές). Έτσι, δεν μου κάνει εντύπωση ότι τα κείμενά τους εκκινούν από δύο διαφορετικές αφετηρίες, αλλά γραμμένα και τα δύο με υλικό που γονιμοποιεί τη σκέψη. Αν θέλετε να ασχοληθείτε λίγο παραπάνω με το «φαινόμενο Λαζόπουλου», διαλέξτε το ένα ή το άλλο ή και τα δύο…

3 comments:

Anonymous said...

Ο Λάκης ''εκμεταλλεύεται'' τα νέα μέσα της εικόνας για να πουλήσει τη πραμάτεια του. Το κάνει επιτυχημένα. Διαφωνώ με πολλές από τις απόψεις του και τη μονομέρεια τους. Η μονομανία με το Σημίτη είναι υπερβολική και αδικαιολόγητη. Τον σώζει ο αυτοσαρκασμός και η παραδοχή ότι και αυτός είναι ένας κατεργαράκος, αυθεντικός εκπρόσωπος της σύνθετης ελληνικής κοινωνίας. Περιμένω να εμπλουτίσει τη θεματολογία του και με εκπροσώπους της αριστεράς που είναι τηλεοπτικοί Personnes. Σε κάθε περίπτωση διασκεδάζει τζάμπα όλη η οικογένεια στις δύσκολες εποχές που ζούμε.

Anonymous said...

Λαζόπουλος... Πώς τολμάει και είναι τόσο φθηνός με το Σημίτη;

Anonymous said...

Εχω γραψει και εγω ενα ποστ σχετικα με το Λαζοπουλο.
Δειτε το να μου πειτε αν συμφωνειτε με οσα γραφω.