Thursday, September 18, 2008

Το πραγματικό πρόβλημα της εκπαίδευσης και πώς τα νέα μέσα μπορούν να μας βοηθήσουν...

Στην Ελλάδα, για την ώρα, δεν παίρνουμε χαμπάρι... Όταν, όμως, παντού τα social media σαρώνουν το γήπεδο της εκπαίδευσης, θα έλθει η «αύρα» και εδώ. Όσο και να αντιδρά το υπουργείο Παιδείας, οι συνδικαλιστές των εκπαιδευτικών και αρκετοί συντηρητικοί γονείς, το κύμα είναι έξω από τον έλεγχό μας.

Ήδη αρκετά από τα παιδιά μας, μαθαίνουν περισσότερα από το Internet όπου σερφάρουν μια ώρα την ημέρα, απ’ ό,τι μαθαίνουν στην τάξη, στα φροντιστήρια ή στο κήρυγμα που τους κάνουμε οι γονείς.

Σας «παραδίδω» σε ένα link που μου έστειλαν και τα λέει καλύτερα απ’ όλους μας. Όπως σημειώνεται, πρόκειται για μια πολύ καλή ομιλία του Michael Wesch, που περιγράφει την πραγματική του εμπειρία με τους φοιτητές του στο Πανεπιστήμιο του Kansas. Η διάλεξη δόθηκε στο Πανεπιστήμιο της Manitoba τον Ιούνιο του 2008 και αξίζει την υπομονή σας καθώς έχει μεγάλη διάρκεια.

Δείχνει τον δρόμο που θα μπορούσε να ακολουθήσει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα αυτή την ιστορική εποχή της επιβεβλημένης –από την κρίση του- επαναδιαπραγμάτευσης…

*η φωτο είναι από το flickr*

2 comments:

Anonymous said...

Να μπουκάρει μια ομάδα φοιτητών στο γραφείο του Στυλιανίδη και να κάνει το εξής απλο: να τον υποχρεώσει να βλέπει αυτό το βίντεο επί ένα 24ωρο.

Αριστερή Κίνηση Μεταπτυχιακών Πάτρας said...

μπείτε στο blog του σχήματος των μεταπτυχιακών της Πάτρας: Αριστερή Κίνηση Μεταπτυχιακών!

http://aristeri-kinisi.blogspot.com