Tuesday, November 18, 2008

Έκπληξη, η δίψα για τις εξελίξεις στα social media...

Έχοντας γράψει κατ’ επανάληψη για την κόπωση που γνωρίζει η πορεία των blogs, ήταν πολύ μεγάλη έκπληξη για μένα η απρόσμενη επισκεψιμότητα που κέρδισε η έρευνα του www.knowhow.gr με απόψεις διαφόρων bloggers, η οποία βρίσκεται ακόμα σε πλήρη εξέλιξη.

Τους περισσότερους που απαντούν στην έρευνα αυτή, τους γνώρισα μέσα από την περιπέτεια του blogging, -δεν είχα μάλιστα την ευκαιρία να τους γνωρίσω από κοντά, πρόσωπο με πρόσωπο.

Ως αναγνώστης των απόψεών τους, ανακάλυψα εκτιμήσεις που δεν είχα σκεφτεί και απόλαυσα αναλύσεις, που πιστεύω ότι διευρύνουν τον προβληματισμό και γονιμοποιούν τη σκέψη μας.

Επιβεβαίωσα και μια πεποίθησή μου, που ελπίζω ότι δεν είναι wishfull thinking: η ανάπτυξη των social media στην Ελλάδα έχει ήδη δημιουργήσει ένα στέρεο έδαφος, που παρά τον κορεσμό ή την κόπωση, έχει χτίσει ένα ιδιαίτερο, πραγματικό κόσμο. Ανεξάρτητο από τα κλασσικά media και από τις τυχόν επενδύσεις που θα κάνουν σε αυτήν την περιοχή Επιχειρήσεις και Οργανισμοί.

*η φωτο είναι από το flickr*

1 comment:

ο δείμος του πολίτη said...

Κι όμως αν μην τι άλλο τα ιστολόγια προσφέρουν άπειρες ευκαιρίες επικοινωνίας. Και επικοινωνία δεν είναι απλά οι συναντήσεις και η ανταλλαγή συμφωνιών. Επικοινωνία είναι η ενημέρωση για τις θέσεις του άλλου, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε.

Τις ίδιες πάντως απόψεις συμμερίζομαι κι εγώ.