Monday, December 08, 2008

Τα χάλια της ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να τα κρύψει ένας εγκληματίας αστυνομικός…

Κάθε Κυριακή στα γήπεδα, οι αστυνομικοί αποτελούν το άλλοθι για την ασυλία του στρατού των χούλιγκαν που καίνε, βρίζουν, δέρνουν… Κάθε χρόνο η εκάστοτε κυβέρνησης διορίζει μια στρατιά αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς με κριτήρια, που όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά… Εκατοντάδες αστυνομικοί – συνδικαλιστές μας δίνουν μια ιδέα, για το πώς λειτουργεί η ΕΛ.ΑΣ.… Μερικές χιλιάδες αστυνομικοί «φρουρούν» επώνυμους, όπως κάποιοι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι ή η κυρία Δήμητρα Λιάνη.

Και έρχεται η στιγμή που γίνεται το κακό, όπως η δολοφονία του 16χρονου, για να πέσουν όλες οι κατάρες στον προφανώς ένοχο αστυνομικό… Η ΕΛ.ΑΣ. δεν λειτουργεί σωστά και θα ήταν παράλογο να περιμένουμε να οδηγηθεί η ίδια σε αναδιοργάνωση. Τα κόμματα της Βουλής, το καθένα στο βαθμό που του αναλογεί, έχουν το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης να θέσουν τις βάσεις για να επανέλθει η ΕΛΑΣ στα πλαίσια της δημοκρατικής νομιμότητας και του επιχειρησιακού ορθολογισμού.

Όσο θα εξαντλούμαστε οι πάντες σε δάκρυα για τους φόνους και τα στιγμιαία εγκλήματα, θα συνεχίζεται το διαρκές έγκλημα μιας χώρας, που έχει καταστήσει την Αστυνομία «λάστιχο» στην υπηρεσία του πελατειακού κράτους. Και ο Λάκης Λαζόπουλος έριξε πολλά δάκρυα στο δελτίο του Alpha για τη δολοφονία του 16χρονου, με φόντο το θέατρο όπου αρχίζει η καινούργια του παράσταση. Παράσταση…

Ο καθένας μας οφείλει να κρατήσει τη συγκίνησή του, για να αφιερώσει την ενέργειά του ώστε να γίνει αναστροφή στην κατάσταση μιας ΕΛ.ΑΣ. ανεκπαίδευτων αστυνομικών, που διοικούνται από αξιωματικούς που ενδεχομένως έχουν επιλέξει την ήσσονα προσπάθεια. Η εφαρμογή των νόμων στη χώρα (και από τους αστυνομικούς και από εμάς του πολίτες) δεν πάσχει από έλλειμμα θεάματος, αλλά από παντελή απουσία σχεδίου, δεσμεύσεων, συνείδησης και ειλικρίνειας.

Η καλύτερη υπόσχεση που μπορούμε να δώσουμε στον αδικοχαμένο 16χρονο είναι ότι θα γίνει συγκροτημένη προσπάθεια ώστε να σταματήσει η αποθέωση της ανομίας.

*η φωτο είναι από το BBC*

2 comments:

ανεστης said...

Μα αν εκπαιδευτεί η αστυνομία πως θα αλλάζει η θεματολογια; Ποιός θα προκαλεί τους κουκουλοφόρους μετά;

Anonymous said...

Καλημέρα Στάθη.

Έβαλα link στο συγκεκριμένο άρθρο στο τελευταίο post του Καφενέ με θέμα την αστυνομία και τίτλο "Χούντα Αμερικάνικου τύπου;"