Tuesday, June 16, 2009

Κροκοδείλια δάκρυα για τα πυροσβεστικά ελικόπτερα

Η Ελλάδα έχει κατά μέσον όρο τους περισσότερους αστυνομικούς και εκπαιδευτικούς από τις άλλες χώρες της Ε.Ε. Το ότι υπάρχει έλλειμμα αστυνομικών στο δρόμο και εκπαιδευτικών στα σχολεία είναι ένα διαφορετικό θέμα, πάλι οφειλόμενο στο πελατειακό κράτος και στην δύναμη των ρουσφετιών.

Να το πάρουμε, λοιπόν, απόφαση: εφόσον οι περισσότεροι σπεύδουμε να υιοθετήσουμε κάθε αίτημα για μονιμοποίηση εκτάκτων, τότε το κόστος της αμοιβής τους θα αφαιρείται από άλλες ανάγκες του κράτους. Πρόσφατα ο Λαζόπουλος, ένας από τους μεγαλύτερους λαϊκιστές αυτής της χώρας, αλλά ο πιο ταλαντούχος, υποστήριξε το δικαίωμα των εποχιακών πυροσβεστών να γίνουν μόνιμοι.

Ήδη, έχουμε πάρα πολλούς μόνιμους πυροσβέστες, οι οποίοι είναι φυσικό να εργάζονται 3-4 μήνες το χρόνο. Να τους αυξήσουμε; Ποιος θα τους πληρώσει; Αρκεί το επιχείρημα ότι έτσι μειώνεται η ανεργία;

Μέσα σε αυτό το κλίμα, δεν πρέπει να απορούμε που η χώρα αυτή τη στιγμή έχει δύο μόνο πυροσβεστικά ελικόπτερα, καθώς δεν έχουν αγοραστεί ανταλλακτικά για τα υπόλοιπα.

Σέβομαι το επιχείρημα, ότι αν μειωθεί η διαφθορά θα μείνουν χρήματα για επενδύσεις. Πράγματα, υπάρχει τέτοιο θέμα, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Τα μαθηματικά λένε ότι η χώρα, που έχει σε όλους σχεδόν τους τομείς πολύ περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους απ’ όσο στις άλλες χώρες της Ε.Ε., θα πρέπει να χωνέψει ότι το κόστος των αμοιβών είναι κεφάλαια που θα λείψουν από άλλους τομείς.

*photo via flickr*

1 comment:

Anonymous said...

Μιλάτε στο αρθρο σας για του περισσότερους δασκάλους στην Ευρώπη.Μάλλον περισσοτερους σε σχεση με τον μεσο όρο που οριζεται απο χωρες οπως η Ολλανδία χωρα που δεν εχει τα 30000 νησια της Ελλαδας.Οσο για το θεμα των Πυροσβεστικών ελικοπτέρων το θεμα δεν ειναι πόσα αλλα το θεμα ειναι πώς και με ποιο τροπο θα συντηρηθούν και θα πετάξουν.Ειναι το ιδιο πραγμα σαν να πηραμε 200 δανεια για να αγορασουμε Ferrari και ξαφνικα συνειδητοποιουμε οτι μενουμε στο νοίκι και δεν εχουμε δίπλωμα.Μην εκπλαγει κανεις αν ενα ωραιο πρωι ξυπνήσουμε και γυρω μας παντου ακούγονται Τουρκικα και στην γωνια μας πούνε οτι γίναμε μια αλλη χώρα.