Tuesday, June 09, 2009

Πέντε σημαντικά «πράσινα» blogs

Πριν από λίγες ημέρες γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και, με αφορμή τον εορτασμό της, ακούστηκαν τα γνωστά κλισέ από τους περισσότερους πολιτικούς ηγέτες, για την ανάγκη προστασίας του, κλπ. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες «κυριαρχούν» στην μπλογκόσφαιρα, διατηρώντας ιστολόγια με σημαντική παρουσία και μεγάλη δημοφιλία. Άλλωστε, καλώς ή κακώς, χωρίς τους πολίτες, η προστασία του περιβάλλοντος είναι αδύνατη. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε πέντε από τα πλέον δημοφιλή και σημαντικά –για διάφορους λόγους- «πράσινα» blogs:

- Treehugger: αξιολογείται σταθερά ως το κορυφαίο περιβαλλοντικό blog, παρέχοντας ειδήσεις, συμβουλές και αναλύσεις για το περιβάλλον και την τεχνολογία. Χωρίζεται σε τρεις τομείς (Πληροφορήσου, Συζήτησε, Δράσε) και, σύμφωνα με τους Technorati, άλλοι bloggers έχουν συνδεθεί με το Treehugger περισσότερες από 36.000 φορές.

- Inhabitat: ειδικεύεται σε ζητήματα «πράσινου» design και κτιριακής ενεργειακής επάρκειας. Έχει διαδοθεί μέσω του De.li.ci.ous περισσότερες από 7.000 φορές.

- EcoGeek: ο «σπασίκλας» της οικολογίας (αυτό σημαίνει το όνομα του blog) ασχολείται αποκλειστικά με ζητήματα τεχνολογίας (…προφανώς «πράσινης»), συμπεριλαμβανομένων αυτοκινήτων, ηλεκτρονικών και σχεδιασμού κτιρίων. Απολαμβάνει υψηλής αποδοχής από τους Technorati.

- World Changing: καλεί τους αναγνώστες του να αλλάξουν αντιλήψεις και στάσεις σχετικά με τις παγκόσμιες κλιματικές αλλαγές. Ανήκει σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό media, που αποτελείται από δημοσιογράφους και ανθρώπους του πνεύματος και παρέχει προτάσεις για την επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων, επικεντρωνόμενο σε ζητήματα τεχνολογίας.

- The Daily Green: αν και αποτελεί μια online εφημερίδα, προσφέρει προτάσεις, εργαλεία και συμβουλές για μια πιο «πράσινη» καθημερινότητα, με θεματολογία που συμπεριλαμβάνει ειδήσεις, ιδέες, ακόμα και τη μαγειρική.

*photo via flickr*

No comments: