Thursday, November 26, 2009

Εμπόδια σε υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: η Ελλάδα και η μελέτη του ΟΟΣΑ

Μια μελέτη του ΟΟΣΑ επιβεβαιώνει ότι η αδυναμία ταχείας επέκτασης των υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης δεν είναι μονο ελληνικό φαινόμενο. Σε όλες τις χώρες, τις ανεπτυγμένες και μη, υπάρχουν εμπόδια που δεν επιτρέπουν την ταχεία αξιοποίηση πολύ σημαντικών επενδύσεων στο e-government που είναι απαραίτητες και για την οικονομική ανάπτυξη και για την οικοδόμηση μιας ανοικτής κοινωνίας.

Για όποιον έχει διάθεση να εντρυφήσει στη μελέτη του ΟΟΣΑ, μπορεί να δει και στην σελίδα 89 τις διαπιστώσεις για την ανάγκη επικοινωνίας των υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης: σε όλες τις χώρες διαπιστώνεται η χρησιμοτητα της ενημέρωσης των πολιτών, καθώς ένα μεγάλο εμπόδιο είναι η αγνοια ή η έλλειψη κουλτούρας αξιοποίησης αυτών των δυνατοτήτων.

4 comments:

gmentzas said...

Εμένα μου άρεσε γιατί το report του ΟΟΣΑ χρησιμοποιεί το δικό μας μοντέλο για την ποιότητα υπηρεσιών e-government (δες το post μου).

:-)

ΓρΜ

Στάθης Χαϊκάλης said...

@gmentzas, Γρηγόρη, nobody is perfect , όπως έλεγε και η ατάκα στη φοβερή ταινία του Billy Wilder

ο δείμος του πολίτη said...

Αυτό ήταν γνωστό από παλιά -το έχω πει κι εγώ αρκετές φορές. Δεν μπορούμε να συγχέουμε τις όποιες κινηματογραφικές παραστάσεις που έχουμε ή τη δική μας ελιτίστικη λογική -που είμαστε καθημερινά στο δίκτυο- με τον απλό πολίτη που ούτε οικονομικά μπορέι να στηρίξει μία σταθερή σύνδεση με το ιντερνετ ούτε κι έχει το μορφωτικό υπόβαθρο -σε όλο τον κόσμο- να στηρίξει τέτοιες κινήσεις.

Paula Boyer said...

Great post thankyoou