Thursday, July 08, 2010

Υπουργός κάνει τα αντίθετα απ’ ότι έγιναν στην ΑΓΡΟΓΗ


Δεν θα το πιστέψετε, κι όμως υπουργός άφησε συνεργάτες του να επιλέξουν 10 στελέχη οργανισμού, χωρίς να τους φορτώσει φίλους του ή φίλους άλλων πολιτικών! Ναι, αυτό έγινε πριν λίγες μέρες... Ναι, προκρίθηκε ενσυνείδητα αυτή η διαδικασία, παρότι ο προηγούμενος υπουργός είχε ευτελίσει τις συγκεκριμένες θέσεις (που είναι εκτός ΑΣΕΠ) με άσχετους, απαίδευτους κολλητούς, που ανταμείφθηκαν με βάση απίστευτα προσωπικά κριτήρια.



Παρότι στην ΑΓΡΟΓΗ ο θόρυβος γίνεται για το μεγάλο αριθμό των 270 θέσεων, η δύναμη του θετικού παραδείγματος για την αξιοκρατική τοποθέτηση 10 έστω ατόμων, θα έπρεπε να προβάλλεται πολύ έντονα. Υπάρχουν άφθονα γύρω μας τα παραδείγματα παραβίασης των νόμων και της αξιοκρατίας, ενώ δεν περισσεύουν οι περιπτώσεις όπου υπουργός αντιστέκεται στις Ερινύες της εξυπηρέτησης φίλων ή κομματικών μέσω προσλήψεων.


Η περίπτωση είναι υπεράνω υποψίας, γιατί την έμαθα από σύμπτωση και από ανύποπτη πηγή. Επίσης, οι πιέσεις για την πρόσληψη φίλων και κομματικών αξιωματούχων, συνεχίζονται και είναι έντονες. Στη χώρα μας, στη δουλειά μας, στην καθημερινή μας ζωή, έχουμε πλέον μεγάλη ανάγκη των θετικών παραδειγμάτων, καθώς γύρω μας είναι άφθονες οι κακές πρακτικές του πολιτικού συστήματος. Υπάρχουν αρκετοί πολίτες που είναι απογοητευμένοι και παραλύουν, μπροστά στο θέαμα της αναξιοκρατίας και της κατεστημένης φαυλοκρατίας.



Το παράδοξο είναι ότι ακόμα και οι πολιτικοί που κάνουν κάτι θετικό, κόντρα στις κατεστημένες συνήθειες, αποφεύγουν να το προβάλουν, επειδή φοβούνται ότι θα αυξηθούν οι πιέσεις, ώστε να συνεχίσει το καθεστώς της συναλλαγής. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους, για τους οποίους σήμερα η ελπίδα παραμένει αχνή, μόνο σε κάποιες μικρές οάσεις της πραγματικότητας γύρω μας.



ΥΓ 1. Υποθέτω είναι ευνόητος ο λόγος για τον οποίο δεν ανέφερα όνομα υπουργού.

ΥΓ 2. Αύριο: Μπράβο κ. Γενικέ Γραμματέα

photos via flickr

3 comments:

Anonymous said...

στο κ Γερουλάνο αναφέρεστε ?

Στάθης Χαϊκάλης said...

θα μου επιτρέψετε, για λόγους αρχών, να μην αναφέρω όνομα. Εαν ερωτηθω από media, που έχουν άλλη λειτουργία από ενα 'υποκειμενικό' blog , τότε θα τους πω το συγκεκριμένο όνομα και ορισμένα κάποιων γεν γραμματέων, που έχουν ενεργούν με αίσθημα ευθύνης, σε διαμετρικά αντίθετη λογική από αυτή της ΑΓΡΟΓΗΣ.

Titanas said...

Thumbs up που πρέπει όμως να έχει συνέχεια και συνέπεια