Tuesday, September 23, 2008

Π. Τατούλης: αυθεντικός blogger ή «αλεξιπτωτιστής»;

Έχει φανατικούς επικριτές και -προσφάτως- αρκετούς φίλους. Δεν τον γνωρίζω και αυτή η απόσταση δίνει μια ασφάλεια για να εκφράσω την άποψή μου: παρά τα όσα του καταμαρτυρούν (που μερικά θα αναφέρω παρακάτω) με την πρόσφατη δράση του πέτυχε τρία -τουλάχιστον- πράγματα:

ΠΡΩΤΟΝ, να αναδείξει τα social media ενός πολιτικού (blog, YouTube, Facebook) ως εξαιρετικά αποτελεσματικό μέσον πολιτικής δράσης. «Τρώνε την σκόνη» του Πέτρου Τατούλη όσοι πολιτικοί θεωρούν ότι δεν αξίζει να ασχοληθούν με τα blogs.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ, να επωφεληθεί τα μέγιστα από κοινωνικές υποθέσεις και καμπάνιες, όπου ολόκληρα κόμματα έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις. Ο Π. Τατούλης επικεντρώθηκε στο «Δημόσια Δεδομένα, Δικά μου Δεδομένα», κατάφερε να το αναδείξει και από την άλλη πλευρά να κερδίσει ο ίδιος επικοινωνιακούς πόντους.
ΤΡΙΤΟΝ, να αναδείξει το θέμα της «σύγκρουσης συμφερόντων», όπου η Ελλάδα βρίσκεται σε πρωτόγονη κατάσταση.

Οι άσπονδοι φίλοι του Π. Τατούλη, από την άλλη πλευρά, του φορτώνουν διάφορα, όπως:
-αυτά που λέει τώρα, δεν τα υποστήριζε όταν ήταν υφυπουργός, δηλαδή, τα λέει επειδή είναι εκτός κυβέρνησης
-ό,τι καταμαρτυρεί σε σημερινούς υπουργούς σε θέματα conflict of interest, το παραβίαζε ο ίδιος όταν είχε εξουσία, για χάρη της κόρης του
-η φωτογράφηση με το πούρο σε εξώφυλλο περιοδικού θεωρείται all time classic
-αυτά που λέει, εξυπηρετούν τον Χ ή Ψ μεγαλοπαράγοντα του τόπου.

Ανεξαρτήτως προθέσεων και προϊστορίας, ο Π. Τατούλης έδειξε τη στιγμή που τα social media ανέδειξαν το λογο ενός πολιτικού, πολύ περισσότερο από το αν έδινε συνέντευξη σε ένα -θεωρούμενο ως- παντοδύναμο «δελτίο ειδήσεων» των 8μ.μ. Αυτή η στιγμή ανήκει στον Πέτρο Τατούλη…

1 comment:

Anonymous said...

Τατούλης..Να δούμε την Παρασκευή.