Θα έχετε ήδη πάρει κάποια γεύση από το διάλογο που θα ξεκινήσει ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, και τις αψιμαχίες με τον προηγούμενο «στρατηγό» του διαλόγου Θάνο Βερέμη. Αρκούν δύο – τρία παραδείγματα, για να φανεί ότι ο διάλογος δεν μπορεί να είναι μόνο μια υπόθεση μιας ελίτ καθηγητών Πανεπιστημίου, συνδικαλιστών και πολιτικών. Οι γονείς, οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, ήδη συζητούν μέσα από τα social media. Ναι, στην Ελλάδα του 2009! Οποίοι νομίζουν ότι είναι περιθωριακό μέσα διαβούλευσης, ας κάνουν μια μικρή βόλτα σερφάροντας…
*Από bloggers και «δικτυωμένους», μου ήλθε μια πολύ έξυπνη ιδέα. Επίσης, δείτε και τον δικτυακό τόπο του ερευνητή Johnny Lee.
*Σε ένα Λύκειο στην Αγία Παρασκευή, καθηγητές και μαθητές παλεύουν κόντρα στον λυκειάρχη που θέλει να απαγορεύσει την προβολή ταινιών όπως «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών» ή το «Μάθε Παιδί Μου Γράμματα», και, από την άλλη προσπαθούν να αξιοποιήσουν τα εργαλεία του Internet, κάτι που το δημόσιο σχολείο το αντιμετωπίζει γραφειοκρατικά.
*Στην Πάτρα, κάποιοι γονείς «μπήκαν στο παιχνίδι» της εκπαίδευσης.
*Γ. Μπαμπινιώτης και Θ Βερέμης, μάλλον δεν έχουν καν αντιληφθεί τι έχει γίνει στο Μούρεσι του Πηλίου, όπου μαθητές του δημοτικού αγόρασαν υπολογιστές για να βρουν κάτι που οι επίσημοι φορείς της Παιδείας το αντιμετωπίζουν γραφειοκρατικά και με καθυστέρηση…
*photo via flickr*
2 comments:
Δεν νομίζω οτι το αν παρακολουθουνέ ή οχι τα social media, παίζει κάποιο σημαντικό ρόλο.
Για τον απλό λόγο οτι το όλο σκηνικό έχει γίνει απλά για να γίνει. Δεν θα οδηγήσει πουθενά, ίσως και να γίνεται ένεκα των αναμενόμενων εκλογών...
Το έχουν αντιληφθεί, αλλά πολύ απλά αδιαφορούν. Στόχος τους είναι ουσιαστικά να προβάλλουν οι ίδιοι δικές τους ιδέες ως θεάρεστες. Το πρόβλημα είναι εξόχως πολιτικό και δε ευθύνονται δύο άνρθωποι που θέλουν να προβληθούν. Διάλογος χωρίς γονείς και μαθητές, είναι καταδικασμένος στην ησυχία και τις ερήμην αντιδημοκρατικές αποφάσεις.
Post a Comment